2016 m. sausio 2 d., šeštadienis

Vaikų darželių grupės struktūra

Ankstyvasis ugdymas yra be galo svarbus augančio žmogaus raidai, todėl Suomijoje stengiamasi, kad jis būtų kokybiškas. Ugdymo institucijoje vaikui svarbiausia užtkrinti pagrindnių poreikių patenkinimą, t.y. maistas, poilsis, protinis ir fizinis aktyvumas bei visapusiškas SAUGUMAS. Suomiai pabrėžia, kad vaikų darželis nėra sandėlys, skirtas išgyventi tas kelias valandas, kol tėvai dirba. Darželis yra ugdymo institucija, kurioje su didele atsakomybe rūpinamasi augančia karta.
Griežtai nustatytas vaikų ir ugdytojų skaičius. Čia galioja "šventos trejybės" taisyklė. T.y. grupėje yra trys ugdytojai. Vaikų iki 3 metų grupėje maksimalus skaičius- 12, o nuo 3 metų- 21.
Paskutiniu metu labai didelis dėmesys skiriamas veiklai mažose grupelėse. Darbelių, sporto užsiėmimuose, rengiant vaikus stengiamasi, kad vienas ugdytojas būtų atsakingas už mažą grupelę vaikų ( atitinkamai pagal  amžių: 1 su 4 arba 1 su 7). Taip išvengiama spūsties, didelio triukšmo, lengviau susikaupti. Pvz.kol vieni piešia, kiti rengiasi eiti į lauką,o treti jau žaidžia lauke. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą